vrijdag, 29. juni 2012 - 16:57

Vandaal bekrast ruim 100 auto's

Emmen

De politie in Emmen roept de hulp in van burgers bij de opsporing van een persoon die al maandenlang auto’s bekrast.

De afgelopen maanden zijn er door heel Emmen, maar vooral in de wijk Angelslo, in totaal meer dan 100 geparkeerde auto’s bekrast. De auto’s zijn met een scherp voorwerp bekrast, vaak aan beide zijden. Naar het zich laat aanzien gebeurt dit in de nachtelijke uren. Ondanks politieonderzoek en extra oplettendheid tijdens de surveillances, is er nog geen verdachte aangehouden en heeft de politie ook nog geen zicht op een mogelijke dader.

Eén keer is een persoon betrapt door de eigenaar van een bekraste auto. Deze persoon kon ontkomen. Mogelijk dat hij verantwoordelijk is voor meer zaken. Het gaat hierbij om een blanke, gezette man met een geschatte lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij had blond haar, aan de zijkanten iets langer en in het middenstuk wat kalend. Hij droeg toen een zwarte, wat langere jas, die recht naar beneden viel. Op de kraag van de jas zat kort geschoren bont. Verder een donkere broek en witte sportschoenen.

De politie vraagt inwoners van Emmen alert te zijn op personen die zich ’s avonds laat of ’s nachts, verdacht ophouden bij geparkeerde auto’s en in dit soort situaties altijd de politie te bellen via 112. Daarnaast adviseert de politie om altijd aangifte te doen als een auto bekrast is en een foto te maken van de schade. Kent u de betrapte man of meent u te weten wie dit is, dan wil de politie ook dat graag weten. Deze informatie kan men doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):