donderdag, 4. oktober 2012 - 12:53

Veel kritiek uitzending Willem Holleeder in College Tour

Hilversum

Het optreden van oud-topcrimineel Willem Holleeder in het programma College Tour leidt nu al tot veel kritiek.

De meeste mensen storen zich aan het feit dat zo'n topcrimineel een podium krijgt om zijn verhaal te doen.

'Absurd'
VVD-Kamerlid Hennis zegt tegenover het NOS het absurd te vinden dat topcrimineel Willem Holleeder voor het tv-programma College Tour is uitgenodigd. Ze benadrukt dat de politiek geen oordeel heeft over tv-uitzendingen, maar vindt wel dat ze haar mening over de keuze van de NTR kan geven.

'Geknuffel'
In de Telegraaf ziet Kees Sietsma, oud-hoofdinspecteur die de leiding over het politieonderzoek naar de ontvoering van Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer had, het geknuffel met de veroordeelde crimineel met lede ogen aan.''De media hebben hem altijd hoog geprezen, dit past daarbij. Het ergste is hierbij dat je onder jeugdigen een zekere mate van verheerlijking veroorzaakt. Zij zullen toch naar hem kijken en denken: dat heeft hij toch maar mooi geflikt."

'Sensatiezucht'
De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg van de VVD zegt bij WNL "Wat volgt hierna, een eigen talkshow op primetime?" Van der Burg noemt de keuze van de NTR-programmamakers voor de Heineken-ontvoerder 'sensatiezucht' en alleen bedoeld om de kijkcijfers op te krikken.

D66-er Verhoeven snap niks van de ophef
Ook andere kamerleden zoals PvdA-Kamerlid Recourt en CDA-Kamerlid Van Toorenburg snappen niks van de uitnodiging van Holleeder in het programma College Tour.

D66´er Verhoeven zegt tegenover de NOS de kritiek van sommige Kamerleden niet te snappen. "Is dat ook medialogica? Nu Holleeder op televisie komt, lijken veel politici ineens moeite te hebben met fundamenten van onze rechtsstaat."

De College Tour-uitzending met Willem Holleeder in de hoofdrol wordt volgende week vrijdag uitgezonden.
Provincie:
Tag(s):