vrijdag, 5. oktober 2012 - 16:54

Werklui vinden oude botten onder vloer Tilburgse kerk

Tilburg

Bij verbouwingswerkzaamheden in de Heikese kerk in Tilburg werden vrijdagochtend menselijke botten gevonden. 'Het gaat vermoedelijk om archeologisch materiaal', meldt de politie vrijdag.

Verbouwing
De bouwwerkzaamheden werden stilgelegd, waarna de politie en de gemeentelijk archeoloog erbij werden gehaald. Forensisch rechercheurs stelden vast dat het om menselijk materiaal ging. Vervolgens kwam er een forensisch antropoloog van het Nederlands Forensisch Instituut ter plaatse om nader onderzoek.

Afkomstig van meerdere mensen
Volgens hem gaat het vermoedelijk om archeologisch materiaal, afkomstig van meerdere personen. Dat leidde hij onder meer aan verschillende groeistadia van de aangetroffen botten.

Archeologisch
Aan het botmateriaal was een botafwijking / botbeschadiging te zien, die in onze huidige tijd goed behandelbaar is. Ook de slechte staat van het gebit in de aangetroffen schedel duidt vermoedelijk op ouder materiaal. Laboratorium onderzoek van de botresten zal definitief uitsluitsel moeten geven.

Onder de vloer
De botten werden gevonden bij het weghalen van een houten vloer en lagen op een onderliggende stenen vloer. Het vermoeden is dat de botten jaren geleden tussen de vloer zijn achtergelaten. De politie heeft geen redenen om uit te gaan van een misdrijf.
Provincie:
Tag(s):