woensdag, 5. december 2012 - 18:46

Werkstraf voor hacker gemeentesite Heerhugowaard

Heerhugowaard

Het Openbaar Ministerie heeft de 24-jarige man die de website van de gemeente Heerhugowaard heeft gehackt direct een werkstraf van 40 uur opgelegd. Daarnaast zijn zijn laptop en usb-stick in beslag genomen. Die worden vernietigd.

De Heerhugowaarder brak woensdag in op de website van de gemeente en blokkeerde deze. Hij had de gemeente al eerder gewaarschuwd dat de beveiliging niet afdoende was. Toen hierop naar zijn mening geen actie werd ondernomen besloot hij de site te hacken en onbereikbaar te maken. Voor zover bekend heeft hij geen informatie gestolen.

Tussen het gepleegde delict en het opleggen van de straf zat in dit geval drie dagen. De verdachte werd vrijdag aangehouden nadat hij zich meldde op het politiebureau en zaterdag met een werkstraf vrijgelaten. Met deze ZSM-werkwijze pakken politie, OM, Slachtofferhulp Nederland en Reclassering Nederland veelvoorkomende misdrijven snel en daadkrachtig aan. In de ZSM-werkwijze beslissen zij na aanhouding van de verdachte zo Samen, Snel, Slim, Selectief, Simpel en Samenlevingsgericht mogelijk over het afdoeningstraject. Daarbij worden onder meer OM-afdoeningen opgelegd. Zo kan het OM bepaalde vergrijpen afdoen buiten de rechter om. Het ZSM-loket van de regio Haarlem en Alkmaar bevindt zich op het politiebureau in Haarlem.
Provincie:
Tag(s):