dinsdag, 4. december 2012 - 18:40

'Zwarte Pieten' proberen woning Wormerveer te overvallen

Wormerveer

Maandagavond hebben twee onbekende mannen, die verkleed waren als zwarte piet, een poging gedaan om een woning binnen te dringen aan de Marktstraat in Wormerveer. Dit meldt de politie dinsdag.

Met geweld naar binnen
De bewoner opende de voordeur nadat er was aangebeld. Hij kreeg direct strooigoed in zijn handen en de twee zwarte pieten probeerden met geweld binnen te komen. Tijdens de worsteling bij de voordeur werd de bewoner in zijn gezicht geslagen waardoor hij licht gewond raakte.

Gevlucht
Daarna sloegen de zwarte pieten op de vlucht in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die wellicht meer informatie hebben over deze overvallers.

Waarschuwing
'Het is niet een onbekend fenomeen dat mensen verkleed als zwarte piet met slechte bedoelingen mensen benaderen. Maar het is de afgelopen periode nog niet eerder voorgekomen in de regio Zaanstreek-Waterland', aldus de politie.

De politie waarschuwt mensen in de Zaanstreek om hierop alert te zijn en niet zomaar de deur te openen bij vreemden als mene het niet vertrouwt. Bel bij onraad 112.
Provincie:
Tag(s):