maandag, 24. juni 2013 - 21:41 Update: 03-07-2014 0:55

ANWB verwacht komend weekend flinke verkeersdrukte op wegen

Foto van parkeerplaats bij Efteling | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Assen

De ANWB rekent het komend weekend op flinke verkeersdrukte.

'Die drukte wordt veroorzaakt door bezoekers aan evenementen als de TT Assen en Concert at Sea en een aantal geplande wegwerkzaamheden', laat de ANWB maandag weten. Ook begint vrijdag voor zo'n 825.000 Nederlanders in de regio Zuid de zomervakantie. Maar dat zal nauwelijks tot extra verkeersdrukte leiden, verwacht de toeristenbond.

Pretparken in het zuiden
De ANWB verwacht dat vooral evenementen gevolgen zullen hebben voor het wegverkeer. Zo gaat de Brouwersdam tussen Zeeland en Zuid-Holland (N57) vrijdagavond en zaterdagmiddag dicht voor het Concert at Sea. Op de omleidingsroutes N59 vanaf knooppunt Hellegatsplein en N256 vanaf Goes wordt het daardoor extra druk. De ANWB verwacht gezien het zoekgedrag op haar site  dat grote attractieparken in het zuiden van het land veel bezoekers kunnen verwachten. Een bezoek aan een pretpark is vaste prik bij de Nederlanders die vakantie vieren in eigen land.


In Drenthe zijn tienduizenden bezoekers onderweg naar de TT Assen. Zij zorgen  vrijdag en zaterdag voor files op de A28. Andere evenementen die dit weekend lokaal voor drukte zorgen zijn op zaterdag 29 juni het dancefestival Awakenings langs de A9 bij Haarlem en de Veteranendag in Den Haag. Bovendien is zondag in die stad het festival Parkpop. 

Op de A7 Amsterdam – Den Oever zijn dit weekend in beide richtingen werkzaamheden tussen Purmerend en Hoorn. Op de A17 Roosendaal richting Dordrecht wordt gewerkt tussen de knooppunten Noordhoek en Klaverpolder. 

Ook in het buitenland worden de wegen de komende weekends drukker vanwege het begin van de zomervakanties. In Duitsland beginnen de schoolvakanties in de deelstaten Bremen, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein. Knelpunten zijn te vinden op de :
A1/A7 Bremen/Hannover - Hamburg - Flensburg
A8 Stuttgart - München - Salzburg
A9 Neurenberg - München
A93 knooppunt Inntal - Kufstein

Ook in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië worden de vakantiefiles allengs langer. In Frankrijk op de routes naar het zuiden door de Rhônevallei en op de wegen naar de westkust. In Zwitserland is de St. Gotthardtunnel in de A2 Luzern – Chiasso het belangrijkste struikelblok. In Oostenrijk is de kans op files het grootst op de A10 Salzburg-Villach, de A11 richting Slovenië bij de Karawankentunnel en de A12 Kufstein-Innsbruck.

 

 
 
Provincie: