donderdag, 10. oktober 2013 - 9:59 Update: 03-07-2014 0:51

Bloembollen ingezet om relatie tussen Nederland Rusland te herstellen

foto van bloembollen | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Om de diplomatieke verhoudingen met Rusland weer in het gareel te krijgen, schenkt Nederland de Russen 500.600 bloembollen. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft namens de Nederlandse bloembollensector 500.600 bloembollen geschonken aan het tuinencomplex van het Peterhofpaleis in Sint Petersburg.

Samen met de Russische regering overhandigde Dijksma een mand met bloembollen aan de directie van het Peterhofpaleis. Ook de minister van Landbouw nam een bloembollencadeau in ontvangst. Dit jaar is het Nederland – Rusland jaar. Dijksma bezoekt met vertegenwoordigers uit de agrarische sector Moskou om de agrarische handel met Rusland te bevorderen.

Sierteelt populair

Dijksma: 'Onze sierteelt is in Rusland populairder dan ooit met een groei van 30% in 2012. De bloemengift staat symbool voor de belangrijke handelsrelatie die Nederland als agrarisch wereldspeler heeft met Rusland. Markttoegang zonder handelsbelemmeringen is voor onze boeren en exporteurs van groot belang.'

Tuinbouw

De tuinen en paleizen van Peterhof zijn opengesteld voor het publiek en trekken per jaar meer dan 3 miljoen bezoekers. Het is eveneens de bloementuin van de Russische regering. De half miljoen tulpen, hyacinten, narcissen, lelies en krokussen is de grootste gift ooit in de geschiedenis van de tuinbouw.

Provincie:
Tag(s):