donderdag, 12. september 2013 - 9:36 Update: 03-07-2014 0:52

Derksen:ik neem niets terug van woorden over Van Gaal

Foto van Louis van Gaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hilversum

(Elfvoetbal) Hij neemt geen woord terug van zijn woorden. Johan Derksen staat volledig achter zijn omschrijvingen van bondscoach Louis van Gaal.

Afgelopen maandag noemde de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International de keuzeheer in het gelijknamige programma 'een idioot', 'een walgelijke man' en 'een gevaarlijke gek'. Spijt heeft hij daarvan niet, zegt Derksen in AD Sportwereld.

"Louis van Gaal gedraagt zich als een autoritaire gek uit de jaren '50. Die mening verkondig ik al jaren. Van Gaal is een vakbekwaam trainer, maar de manier waarop hij met mensen en de media omgaat, vind ik walgelijk. Hij heeft van iedere speler een sprekende pop gemaakt en het liefst zou hij dat met journalisten ook doen. Ik vind hem een rare man die ik niet serieus kan nemen."

Met de reactie van de bondscoach, die zich op Radio 538 uitte en vertelde zich beschadigd te voelen, kan de tv-presentator niets. "Ik mag een mening over hem hebben en hij over mij." De sfeer wordt er niet beter op. "Maar is dat mijn schuld? Van Gaal heeft zichzelf op een voetstuk geplaatst. Alsof hij de belangrijkste is en niet de voetballers."

"Hij heeft iedereen monddood gemaakt. Dat past niet in deze tijd en al helemaal niet bij het Nederlands elftal. Ten tijde van Cruijff en Van Hanegem waren zíj de baas en niet de bondscoach. Hetzelfde geldt voor Van Basten en Gullit. Maar de huidige ploeg praat alleen Louis van Gaal naar de mond."

Categorie: