woensdag, 8. mei 2013 - 8:13 Update: 03-07-2014 0:58

Dreigvideo op YouTube leidt tot twee arrestaties

Foto van pistool | Archief FBF.nl
Foto: JPG

De politie heeft op Curaçao twee mannen gearresteerd die na de moord op politicus Helmin Wiels een dreigvideo op YouTube hebben geplaatst.

De politie verdenkt hen van bedreiging en moord. Dit melden verschillende media woensdag.

Op de dreigvideo wordt de dood van Helmin Wiels 'het begin' genoemd. Wiels zou volgens de makers van de video 'de eerste pion zijn die in een reeks is gevallen'. En er zullen volgens de dreigvideo nog meer moorden volgen. Na het verschijnen van deze video op youtube ontstond er veel commotie.

De twee mannen zijn ook aangehouden op verdenking van moord met voorbedachte rade, maar het is nog onduidelijk of dat om de moord op Wiels gaat. Na het verschijnen van de video hebben de mannen, twee broers van 19 en 27 jaar oud, zichzelf bij de politie gemeld. De politie heeft na de arrestatie op twee plaatsen huiszoekingen  gedaan.

Afgelopen zondag werd Helmin Wiels op het strand bij Marie Pampoen neergeschoten. De ooggetuigen hebben gemeld dat één man op Wiels schoot en een andere in de auto bleef wachten totdat de schutter weer instapte. Hierna sloeg het duo op de vlucht. De politicus was normaal vergezeld van een lijfwacht. Op zondag stuurde hij zijn lijfwacht meestal naar huis omwille van zijn privacy.

Categorie:
Tag(s):