donderdag, 14. november 2013 - 13:37 Update: 03-07-2014 0:49

Inmiddels 15 aangiftes in zaak ontucht via webcam

Foto van toetsenbord computer | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van toetsenbord computer | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

Het onderzoeksteam welke onderzoek naar de groomingzaak van een 48-jarige Frank R. uit Cuyk heeft inmiddels 100 minderjarigen geïdentificeerd op basis van het in beslag genomen beeldmateriaal bij de man. Dit maakte het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Nederland bekend.

Zedenrechercheurs hebben naar aanleiding van het onderzoek en de bezoeken aan de geïdentificeerde minderjarigen, 15 aangiftes weten te verzamelen.

Bij één aangeefster is sprake van verdenking van ontucht via de webcam. Bij de vier andere betrokkenen is er verdenking van fysiek seksueel contact. Over de overige aangiftes wordt de verdachte de komende tijd ondervraagd.

Vrijdag zal voor de rechtbank in Assen een tussentijdse balans worden opgemaakt hoe het onderzoek verloopt. R. heeft aangegeven niet bij deze pro-formazitting aanwezig te zullen zijn. Wanneer het OM de definitieve tenlastelegging klaar heeft is nog niet duidelijk. Wel zullen alle aangevers met nummer worden genoemd in plaats van met naam.

De 48-jarige Frank R. wordt verdacht van grooming met een groot aantal minderjarigen. Hij deed zich in eerste instantie voor als iemand anders, maar liet hen vervolgens seksuele handelingen voor de webcam verrichten. De man heeft ook met enkele daadwerkelijk seks gehad. De omvangrijke zaak kwam aan het licht nadat de politie onderzoek deed naar een andere zaak.

Provincie: