dinsdag, 12. november 2013 - 20:43 Update: 22-09-2018 16:36

Kantoor woningstichting belaagd door groep van 25

Foto van politieagenten afzetting | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Venlo

De politie heeft dinsdag in de middag en in de avond 7 personen aangehouden, nadat deze in een groep van 25 man het gebouw van woningstichting Woonwenz in Venlo hadden bestormd, waarbij beveiligers werden mishandeld.Dit meldt de politie dinsdag.

Het incident speelde zich dinsdagmiddag af nadat de ontruiming van een woonwagenstandplaats aan de Bisschop Hoensbroeckstraat door politie en betrokken instanties zonder noemenswaardige incidenten was uitgevoerd.

Rond 14.00 uur heeft een groep van ongeveer 25 personen zich verzameld bij het kantoor van Woonwenz. De groep forceerde vervolgens de toegangspoort en mishandelde daarbij drie beveiligers. Een aantal personen wisten het gebouw binnen te dringen. Politiemedewerkers die in het gebouw aanwezig waren moesten vervolgens optreden om hen naar buiten te krijgen. Daarbij verrichte de politie direct al twee aanhoudingen.

Een beveiliger raakte gewond aan zijn arm. Een andere beveiliger heeft nekletsel nadat hij met een buis in zijn nek werd geslagen. Een derde beveiliger hield gezichtsletsel, een kapotte tand en mogelijk een gebroken neus over aan het incident. Ze zijn alle drie naar het ziekenhuis gebracht. Een politiemedewerker raakte eveneens gewond aan zijn hoofd. Naar aanleiding van deze openlijke geweldpleging heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de groep. 

Daarop zijn door de politie aan het einde van de middag drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging. Dinsdagavond hield de politie nog eens 2 verdachten aan.
De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: