zondag, 5. mei 2013 - 21:21 Update: 03-07-2014 0:58

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij Vrijheidsconcert

Foto van Vrijheidsconcert Amstel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen zondagavond in Amsterdam het 5 mei-concert bij ter gelegenheid van de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding.

Ook prinses Beatrix en premier Rutte zijn aanwezig. Voor prinses Beatrix is het haar eerste officiële optreden als prinses na de troonswisseling van afgelopen 30 april.

Het concert vindt traditiegetrouw plaats op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré. 

Nick & Simon
Vorig jaar waren ze nog Ambassadeurs van de Vrijheid. Dit jaar treden Nick en Simon op tijdens het 5 mei-concert. In het programma staat ook mezzosopraan Maria Fiselier. Het concert wordt verzorgd door de Marinierskapel, onder leiding van dirigent Harmen Cnossen. Nick en Simon: ”Het is ontzettend eervol om bij de afsluiting van 5 mei op te treden. We gaan in ieder geval samen met de Marinierskapel ons speciale nummer Vrij uitvoeren. Muzikaal een mooie uitdaging.”

Het 5 mei-concert is de traditionele afsluiting van 4 en 5 mei. De NOS zendt het concert rechtstreeks uit via Nederland 1. In het programma treden ook op: trompettist John Curfs, de Tamboers en Pijpers van de Koninklijke Marine, het Brabant Koor en kinderen van dansschool Lucia Marthas.