donderdag, 15. augustus 2013 - 21:24 Update: 03-07-2014 0:53

Lage Vuursche maakt zich op voor begrafenis prins Friso

foto van prins Friso | fbf
Foto: fbf
Lage Vuursche

De maandag overleden prins Friso zal straks in Lage Vuursche begraven worden. Het dorp maakt zich in alle vroegte op voor de uitvaart van de prins.

Voorafgaand aan de begrafenis zal er een dienst zijn in de Stulpkerk in Lage Vuursche. De dienst zal worden geleid door dominee Ter Linden. Hierna zal de Prins op de daarbij gelegen begraafplaats in besloten kring worden begraven.

Op overheidsgebouwen en vele burgers hebben volgens de vlaggeninstructie de vlag half stok hangen. 

Langdurig in coma

Maandagmorgen overleed prins Friso op 44 jarige leeftijd aan de gevolgen van een skiongeval. Na enige tijd in Oostenrijk en Londen behandeld te zijn, werd in maart 2013 de prins overgebracht naar paleis Huis ten Bosch. Een dag na de verjaardag van prinses Mabel overleed de prins die sinds het skiongeval in coma heeft gelegen.

Maatregelen

In verband met de uitvaart van Prins Friso sluit de gemeente Baarn enkele wegen af in Lage Vuursche. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Afhankelijk van wijzigende omstandigheden kunnen aanvullende verkeersmaatregelen genomen worden. De doorgaande weg de Hoge Vuurseweg is van 08.00 tot 18.00 uur gesloten voor alle verkeer (inclusief fietsers en voetgangers), met uitzondering van aanwonenden en bestemmingsverkeer, van de kruising met de Hilversumsestraatweg (N415) tot aan de Kloosterlaan. Ook de Slotlaan is van 08.00 tot 18.00 uur afgesloten.

Uitvaart van Friso om 15.00 uur

Volgens de website van het Noorse Koningshuis begint de uitvaart van Friso om 15.00 uur. De Rijksvoorlichtingsdienst wil dat niet bevestigen. In de Oostenrijkse wintersportplaats Lech is met een bergmis stilgestaan bij het overlijden van prins Friso. Tijdens de mis is gebeden voor de prins en werden foto's van Friso getoond. Later dit jaar vindt een herdenkingsbijeenkomst voor Prins Friso plaats.