woensdag, 29. mei 2013 - 9:28 Update: 03-07-2014 0:57

LAKS platgebeld over uitgelekte examen VWO Frans

Foto van docent voor de klas | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Na een nacht onduidelijkheid heeft het College voor Examens (CvE) woensdagochtend besloten dat het examen Frans vandaag niet doorgaat. Dit maakt het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) bekend,

De afname zal morgen, donderdag 30 mei, om 13:30 uur plaatsvinden. Sadjia Safdari, coördinator eindexamenklachtenlijn LAKS: “Het is balen dat scholieren een nacht in onzekerheid zaten en dat het examen nu alsnog niet doorgaat.”

Het LAKS hoopte gisteravond al duidelijkheid te kunnen geven aan scholieren. Maar door logistieke onduidelijkheid bij het CvE en DUO lukte dit niet. Safdari: “Het is begrijpelijk dat er logistieke obstakels zijn, zeker als het lekken pas zo laat op de avond bekend wordt. Maar voor scholieren is dit natuurlijk erg vervelend.” Het LAKS adviseert de kandidaten om vandaag wel naar de eigen school te gaan en uiteraard wenst de scholierenorganisatie hen donderdag allemaal extra veel succes toe!

Dinsdagavond bleek dat alle 42 vragen van het examen Frans waren uitgelekt. Er was een vervangend examen beschikbaar, maar het was niet duidelijk of dat op tijd op alle scholen zou kunnen  zijn. Het examen stond  gepland voor woensdag 29 mei van 13.30 uur tot 16.00 uur. Maar men hield al rekening met de mogelijkheid dat het examen zou worden uitgesteld en de eindexamenkandidaten op een later moment voor het examen Frans terug zouden moeten komen. Dinsdagavond  werd het LAKS platgebeld. Vele tientallen vwo'ers belden met vragen en wilden informatie.

Het College voor Examens (CvE) zegt dat de vwo-scholieren gewoon naar school moeten gaan. Daar krijgen ze te horen wat er gaat gebeuren.

Provincie: