vrijdag, 12. juli 2013 - 18:15 Update: 03-07-2014 0:55

Mollema waaiert zich naar tweede plaats in klassement

Foto van wielrenners | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Het peloton zette vrijdag vanuit Tours koers naar St. Armand Montrond in het midden van Frankrijk. Voor de renners lag er een rit van 173 km in het verschiet, die in een glooiend landschap maar zonder obstakels van betekenis moest worden gereden, zo melden verschillende media vrijdag.

Bij deze rit boekte de Brit Mark Cavendish zijn tweede ritzege. Hij won in de 13e etappe van Tours naar St. Armand Montrond de sprint van een 14 man sterke groep, waarin Bauke Mollema, Laurens ten Dam en Niki Terpstra zich knap hadden gehandhaafd.

Maar de Tour begint steeds meer oranje te kleuren. Doordat Alejandron Valverde in de 'waaieretappe' na een lekke band bijna 10 minuten verloor, klom Mollema in het klassement naar de tweede plaats. Hij staat nu 2.28 achter geletruidrager Chris Froome. De Groninger Mollema heeft met deze rit 1.09 ingelopen. Eerder stond hij op de derde plaats. Laurens Ten Dam staat na deze rit op de vijfde plaats met 3.01. De Nederlanders doen het goed. In de strijd om de gele trui blijft de Tourkoorts in Nederland stijgen.

Categorie: