vrijdag, 24. mei 2013 - 23:07 Update: 03-07-2014 0:57

OM eist jeugddetentie en werkstraf tegen KPN-hacker

OM eist jeugddetentie en werkstraf tegen KPN-hacker
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag jeugddetentie en een werkstraf geëist tegen een 18-jarige verdachte wegens het hacken van KPN in januari 2012.

De geëiste jeugddetentie bestaat uit een onvoorwaardelijk deel van 43 dagen en een voorwaardelijk deel van 12 maanden met een proeftijd van twee jaar. De hoogte van de geëiste werkstraf is 200 uur. De rechtbank Rotterdam behandelde de strafzaak achter gesloten deuren, omdat de verdachte vorig jaar nog minderjarig was bij het plegen van de computermisdrijven.

De jongeman had zich zo diep in de systemen van KPN genesteld, dat hij met een paar muisklikken internet en bellen voor alle klanten van KPN kon blokkeren. Hij stond daarnaast terecht voor het hacken van een universiteit en een IT-beveiligingsbedrijf. In het politieonderzoek is naar voren gekomen dat de jongen hackte uit verveling en ook wel voor de lol. De gevolgen leken hem allemaal echter weinig te kunnen schelen, aldus de officier van justitie van het Landelijk Parket. De rechtbank doet op 7 juni uitspraak.
 

Provincie:
Tag(s):