dinsdag, 17. september 2013 - 15:40 Update: 03-07-2014 0:52

Politie houdt 2 halfnaakte vrouwen langs route Gouden Koets aan

Foto van koets op Prinsjesdag | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De politie heeft langs de route die de Gouden koets heeft gemaakt, dinsdag twee halfnaakte vrouwen aangehouden. Dit meldt de politie dinsdag.

‘De vrouwen hadden zich geposteerd op het Plein. Voorafgaande aan de Koninklijke rijtoer werd het tweetal, dat door hun gedrag en wijze van aanwezigheid voor een kort moment van onrust zorgde, aangehouden’, aldus de politie.

Verder deden zich gedurende de dag geen andere bijzonderheden voor en is Prinsjesdag prima verlopen. Omstreeks 13.00 uur stonden er beduidend meer toeschouwers langs de route dan andere jaren. De sfeer was goed en feestelijk. De maatregelen waren er ook dit jaar op gericht om de dag, feestelijk, waardig en veilig te laten verlopen.

Hoogtepunt tijdens Prinsjesdag was de traditionele rijtour die zonder problemen verliep. Ook dit jaar stonden er weer vele Oranje fans langs de rijroute. De inzet van de politie was erop gericht de dag waardig en veilig te laten verlopen. 

Hiervoor waren agenten zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig langs de route in de stad. Bijzonderheden of grote ongeregeldheden deden zich niet voor.

Solistische dreigers
De politie had in de voorbereidingen extra aandacht voor de zogenoemde solistische dreigers oftewel eenmansacties. Inzet op dit gebied is erop gericht geweest dat politiepersoneel deze personen (her)kent en aanspreekt. Meerdere personen zijn dan ook gedurende de dag gecontroleerd. 

 
Provincie: