donderdag, 10. oktober 2013 - 22:24 Update: 03-07-2014 0:50

Politie Limburg werkt met haperende portofoons

foto van portofoon | fbf archief
Foto: fbf archief
Maastricht

Politievakbond ACP maakt zich grote zorgen over het functioneren van de portofoons in Limburg.

Volgens politiemensen, die in Limburg met de communicatiemiddelen moeten werken, werken de portofoons onvoldoende of zelfs niet.

Gevaarlijk voor politiemensen

Volgens de valbond kan dat gevaarlijke situaties voor agenten op straat opleveren. De portofoon is zogezegd de lifeline van politiecollega’s en bepaalt in grote mate of en hoe er wordt opgetreden.

Eerder aan de bel getrokken

De ACP in Limburg heeft hierover eerder een brief gestuurd aan de eenheidsleiding met het dringende verzoek om voor 21 oktober met een passende oplossing te komen. Een oplossing die per direct een einde maakt aan deze onveilige werkomstandigheden. Helaas zijn collega’s door de realiteit ingehaald voordat een oplossing was geboden, gelet op de ongeregeldheden voorafgaand en na de wedstrijd Fortuna Sittard – MVV waar portofoons niet goed werkte.

Brief aan minister

In de brief aan de minister legt de ACP de situatie met de portofoons in Limburg voor. Daarnaast doet de ACP het dringende beroep op de bewindsman om er op zeer korte termijn voor te zorgen dat er goede verbindingsmiddelen komen voor de politiecollega's in de eenheid Limburg, danwel op landelijk niveau hiervoor een gelijkwaardige oplossing te vinden.