vrijdag, 19. april 2013 - 17:35 Update: 03-07-2014 0:59

Rutte:Sociaal akkoord belangrijk bij bestrijding werkloosheid

Rutte:Sociaal akkoord belangrijk bij bestrijding werkloosheid
Den Haag

In de ministerraad is vrijdag teruggeblikt op het debat over het sociaal akkoord. Minister-president Rutte noemt het debat van afgelopen woensdag 'stevig maar ook goed'.

Rutte is blij met de steun van de Tweede Kamer voor de uitvoering van vele elementen uit het sociaal akkoord. 'Want het akkoord is belangrijk voor Nederland', aldus de premier na de ministerraad. Volgens Rutte kunnen 'we met dit akkoord in de hand doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat Nederland een sterk en aantrekkelijk land blijft'.

Het kabinet zal de maatregelen uit het akkoord omzetten in wetgeving en deze voor het najaar naar de Kamer sturen, waarna het parlement zich erover kan uitspreken.

In de ministerraad is ook gesproken over de laatste werkloosheidscijfers. Het aantal mensen zonder baan is verder gegroeid. 'Die mensen en hun gezinnen kampen met grote onzekerheid en zorgen over de toekomst', aldus de premier. Rutte benadrukt dat het kabinet doet wat in zijn macht ligt om zoveel mogelijk mensen weer aan het werk te krijgen. Het sociaal akkoord kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Interview Prins van Oranje en Prinses Máxima
Minister-president Rutte reageert tijdens zijn persconferentie ook op het interview met het aanstaande koningspaar dat afgelopen woensdag is uitgezonden Hij was onder de indruk van de ontspannen houding waarmee het paar over alle onderwerpen sprak en de betrokkenheid met Nederland waar zij blijk van gaven. 'Kortom, Nederland mag trots zijn op de aanstaande Koning en Koningin', aldus Rutte.