zaterdag, 7. september 2013 - 11:26 Update: 03-07-2014 0:52

Schaars en Strootman balen van remise

Foto van Oranje-elftal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Stijn Schaars en Kevin Strootman waren niet te spreken over het spel van het Nederlands elftal in de WK-kwalficatiewedstrijd tegen Estland.

Het Oranje van bondscoach Louis van Gaal speelde tegen alle verwachtingen in met 2-2 gelijk tegen de Estse opponent. "We geven de goals erg makkelijk weg", analyseert Strootman de tegendoelpunten in gesprek met NUsport. "In het begin bulkten we van het vertrouwen, dat was na de gelijkmaker meteen weg. Na de rust zijn we meegegaan in hun spel."

"Na een kwartier hadden we met 3-0 voor moeten staan, aan het einde mag je blij zijn met een punt", doelend op de benutte strafschop van Robin van Persie in extremis. "Zonde dat we aan die goede start (doelpunt na twee minuten, red.) geen vervolg konden geven."

Schaars

Ook Schaars is niet te spreken over het optreden van Oranje. "Dit had niet gehoeven", zegt de middenvelder van PSV, die door Van Gaal werd omgetoverd tot basisspeler. "Tijdens het eerst gesprek met de bondscoach hoorde ik het al. Dat was een fijne mededeling. Het is dan wel zonde dat je op 2-2 blijft steken. Vooral na rust was de snelheid van de passing onvoldoende. En de tegentreffers gingen er makkelijk in. Dat mag op dit niveau natuurlijk niet."

Categorie:
Tag(s):