woensdag, 6. november 2013 - 13:19 Update: 03-07-2014 0:49

Speeldata achtste finale KNVB beker definitief

Foto van voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

(Elfvoetbal) De definitieve verdeling van de duels in de achtste finale van de KNVB beker is eindelijk bekend. Eén, vijf en twee duels is het geworden.

Afgelopen donderdag gingen alle zestien overgebleven clubs in de koker en werden de paringen in het stadion van Excelsior getrokken door trainer Jon Dahl Tomasson. Het duurde vijf dagen voordat de data bekend werden gemaakt.

Zoals eerder vandaag gemeld, is het aanvangstijdstip van SC Cambuur - FC Utrecht opvallend. Vanwege het competitieprogramma van beide teams in de weekeinden voor en na de bekerronde, kon deze wedstrijd volgens de KNVB alleen op woensdag worden gespeeld. Verplaatsing van de duels in ronde 17 en 18 is niet mogelijk in verband met onder andere Europese verplichtingen van een van de tegenstanders (PSV) alsmede wensen vanuit de betrokken clubs en lokale driehoeken met betrekking tot de openbare orde.

"Vanwege de start van het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Leeuwarden op 18 december was er geen andere speelmogelijkheid. Het duel wordt daarom in overleg met beide clubs en de gemeente Leeuwarden voorafgaand aan de start van het Glazen Huis gespeeld. De KNVB beker is bij uitstek een toernooi dat voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk moet zijn. Ondanks het tijdstip hopen we van harte dat supporters de mogelijkheid vinden om de wedstrijd van hun club te aanschouwen," meldt de KNVB.

De definitieve verdeling:

Dinsdag 17 december 2013

20.00 uur: Excelsior - PEC Zwolle

 

Woensdag 18 december 2013

15.30 uur: SC Cambuur - FC Utrecht

18.45 uur: AZ - sc Heerenveen

19.45 uur: Roda JC - Vitesse

20.00 uur: JVC Cuijk - MVV Maastricht

20.45 uur: Heracles Almelo - Feyenoord

 

Donderdag 19 december 2012

18.45 uur: FC Groningen - NEC

20.45 uur: IJsselmeervogels - Ajax

Categorie: