woensdag, 6. november 2013 - 9:21 Update: 03-07-2014 0:49

Treinverkeer Almelo - Hengelo tot zondag gestremd

Foto van rails | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Ter hoogte van de Oonksweg in Borne is woensdagochtend een wagon van een goederentrein ontspoord. Dit meldt de politie woensdag.

Er zijn geen gewonden gevallen. Er is op dit moment geen treinverkeer mogelijk tussen Hengelo en Almelo. De NS zet bussen in voor reizigers. Alle spoorwegovergangen in Borne zijn gesloten. Dit meldt de gemeente Borne op haar website. Om de situatie bij de overwegen in de gaten te houden zijn hulpdiensten ingezet. Verkeersregelaars sluiten en openen de spoorwegovergangen handmatig. Er kunnen anders onveilige situaties ontstaan als automobilisten tussen de spoorbomen doorrijden, omdat er reparatiewagens over het spoor rijden.

In de omgeving van de Oonksweg was vanmorgen een grote klap te horen. Waarschijnlijk ging het mis bij de zesde wagon van achteren en liep de trein daar uit de rails. De trein vervoerde waarschijnlijk zand of grind.

Traject gestremd
De NS schat in dat er tot zeker zondag geen treinverkeer mogelijk is op het traject Hengelo - Almelo vanwege de reparatiewerkzaamheden.