maandag, 20. mei 2013 - 17:46 Update: 03-07-2014 0:57

Wilders bezoekt vandaag Shariadriehoek Haagse Schilderswijk

Foto van Geert Wilders en beveiligers bij auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

PVV-leider Geert Wilders bezoekt dinsdagmiddag om 12.00 uur de 'sharia-driehoek' in de Haagse Schilderswijk om er de autochtonen ‘een hart onder de riem te steken’.

Het bezoek volgt na berichtgeving in Trouw dat een deel van de Schilderswijk zich ontwikkelt tot een ‘enclave van orthodoxe moslims’, die gematigde en niet-moslims hun strenge leefregels zouden willen opleggen.

Trouw constateerde op basis van locatieonderzoek dat een deel van de Haagse Schilderswijk, de zogeheten Vergeten Driehoek, zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een heuse enclave van orthodoxe moslims. 

PVV-fractievoorzitter Vicky Maeijer: "De PVV vindt het schokkend dat een wijk in Nederland zich ontwikkeld heeft tot een klein kalifaat waar niet de Nederlandse normen en wetten gelden maar de sharia! Het is onacceptabel dat niet-moslims en gematigde moslims worden lastiggevallen door de strenggelovigen moslims die haar regels op de straat wil toepassen. Aan deze ongewenste situatie moet zo snel mogelijk een einde komen!”

Volgens dagblad Trouw doet de overheid niets concreets en zichtbaars aan de situatie. De PVV wil daarom middels schriftelijke vragen precies weten welke mogelijkheden de provincie Zuid-Holland als toezichthouder heeft om tegen deze situatie op te treden.