maandag, 23. juni 2014 - 10:38 Update: 03-07-2014 0:34

Blussen grote scheepsbrand Scheveningen nog volop bezig

Foto van brandweerman | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Scheveningen

Het blussen van de brand op het vissersschip in de haven van Scheveningen levert de brandweer de nodige problemen op. De brand ontstond maandagochtend tijdens onderhoudswerkzaamheden.

De brandweer denkt dan ook tot maandagavond laat nodig te hebben om de brand te blussen. Bij de brand, die maandagochtend rond 09.00 uur ontstond, op het vissersschip aan de Vissershavenweg zijn twee mensen gewond geraakt nadat zij rook hebben ingeademd. Dit heeft een woordvoerder van de brandweer aan Omroep West laten weten.

Het gaat om een zeer grote brand. Volgens de Kustwacht en de KNRM was er een explosie aan boord van het schip. Maar de brandweer heeft dat nog niet bevestigd.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. De brand veroorzaakt veel rookontwikkeling. De brandweer adviseert daarom omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Alle zeilen worden bijgezet om de brand te blussen. Ook de KNRM helpt mee met blussen. Op KNMR op Twitter:KNRM Scheveningen assisteert bij bluswerkzaamheden. Foto Stefan van der Kamp

De twee gewonden zijn voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Zij hebben rook ingeademd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Ook is onduidelijk hoeveel mensen aan boord waren toen de brand uitbrak. Het getroffen vissersschip is de trawler Johanna Maria (SCH-118).