woensdag, 7. mei 2014 - 8:04 Update: 03-07-2014 0:36

CIDI heeft kritiek op Wilders vanwege in zee gaan met extreemrechts

Foto van Geert Wilders | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De Joodse belangenorganisatie CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) heeft kritiek op PVV-leider Geert Wilders.

Het CIDI vindt dat Wllders 'zijn principes verloochent' door in Europa samen te werken met extreemrechtse partijen zoals het Franse Front National. Dit schrijft de Telegraaf woensdag. CIDI- directeur Esther Voet in de krant: 'Het is verontrustend dat Wilders als een blad aan een boom is omgedraaid. Altijd heeft hij gezegd niet met extreemrechts in zee te gaan, maar dat gebeurt nu toch. Het is een glijdende schaal.' En: 'De FPÖ, opgericht door oud-SS'ers, wentelt zich nog in het bruine verleden.' Volgens Voet is ook bij het Franse Front National het 'foute gedachtengoed' van de veroordeelde antisemiet Jean Marie Le Pen nooit aangepast.

Wilders staat bekend als iemand die zich sterk maakt voor de belangen van de Joodse gemeenschap. Hij heeft goede contacten met Joodse lobbygroepen in de Verenigde Staten en reisde tientallen keren naar Israël. In de Telegraaf laat hij weten dat  hij "niet bang" is om met extreem-rechts in een hoek te worden geplaatst.

Provincie: