zondag, 28. december 2014 - 12:06 Update: 28-12-2014 15:00

Duizend Nederlanders stranden op weg naar wintersport

Duizend Nederlanders lopen vast op weg naar de wintersport

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Frankrijk bijna 15.000 automobilisten gestrand. De ingesneeuwde automobilisten hebben in een opvangcentrum in het zuioostelijke departement Savoie de nacht doorgebracht, zo melden verschillende media zondag.

Het gaat om toeristen die onderweg zijn naar de skigebieden in Frankrijk zoals La Plagne, Val Thorens en Val d'Isere, maar door het heftige winterweer niet verder konden. RTL Nieuws meldt op basis van de ANWB dat er zo'n 1000 Nederlanders onder de gestrande toeristen zijn. De Nederlandse wintersporters waren niet alleen onderweg naar Frankrijk, maar ook naar andere wintersportlanden als Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

De Franse minister van Transport, Alain Vidalies, heeft gezegd dat auto's zonder sneeuwkettingen de verkeersopstoppingen verergeren. Hij heeft eigenaren van auto's zonder ketting opgeroepen voorlopig in de 83 geopende opvangcentra te blijven.

In het oosten van Frankrijk geldt een waarschuwing voor extreem weer. Er is code oranje afgegeven voor negentien departementen. De waarschuwing geldt in elk geval tot vanmiddag 16.00 uur, aldus de Franse radiozender Europe1. Ook geldt vandaag nog lawinegevaar in de Alpen en Pyreneeën.
 

Categorie: