maandag, 24. februari 2014 - 9:25 Update: 03-07-2014 0:41

Van Gaal: Van der Vaart en Lens uitzonderingen

Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Louis van Gaal heeft met de selectie van 33 spelers voor de vriendschappelijke interland met Frankrijk, begin maart, al een indicatie gegeven wie er wel of niet kan rekenen op een WK-ticket komende zomer.

Daar zitten echter wel twee speciale gevallen bij.

"Rafael van der Vaart en Jeremain Lens zijn de uitzonderingen want Rafael is geblesseerd en Jeremain geschorst voor Frankrijk", reageert Van Gaal tegenover Telesport. Die laatste kreeg de rode kaart te zien in het oefenduel met Colombia en de staf besloot de flankaanvaller van Dinamo Kiev daarna te schorsen. "Op ons initiatief, omdat ik vind dat een international zich altijd moet beheersen."

Van Gaal is gecharmeerd van het tweetal vanwege hun goede prestaties in het verleden. "Deze twee spelers hebben wel iets laten zien en scoren - samen met Robin van Persie - het hoogste rendement gedurende deze periode van mij als bondscoach", analyseert de bondscoach. "Zij hebben een streepje voor."

De oefenmeester bevestigt dat hij met deze lijst van voetballers naar het WK wil toe gaan werken. "Zeg nooit nooit, maar met de selectie van 33 voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk op 5 maart heb ik een duidelijke richting aangegeven welke spelers op een plaats in de WK-selectie van Oranje kunnen rekenen."

Categorie: