donderdag, 6. november 2014 - 19:27 Update: 06-11-2014 19:54

Jongen (11) op basisschool met potlood in nek gestoken

Jongen (11) op basisschool met potlood in nek gestoken
Foto: Archief MV
Breda

Een jongen (11) uit groep 8 van basisschool Weilust in Breda is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij door een klasgenoot met een potlood in zijn nek werd gestoken. Dit meldt Omroep Brabant donderdag.

Het leek de schooldirecteur niet heel ernstig, maar toch liet hij een ambulance komen die de jongen naar het ziekenhuis bracht. Na een korte behandeling kon de jongen weer naar huis. Zijn verwondingen vallen mee.

Bestuurslid Jan Aarts van het schoolbestuur zegt over het voorval tegen BredaVandaag dat de jongens volgens hem ruzie hadden: 'Een scholier stak een klasgenoot met een potlood in de hand. Deze wilde toen terugsteken. Doordat de jongen zich omdraaide kwam de potlood in zijn hals terecht.' De directeur stelde ook de politie op de hoogte en die heeft de zaak nu in onderzoek.

De jongen die het letsel in de nek zou hebben veroorzaakt, gaat met zijn ouders naar het politiebureau. De andere ouders van leerlingen van groep acht worden donderdagavond op school geïnformeerd over wat er op school is voorgevallen.

Provincie:
Blik op 112: