zaterdag, 1. maart 2014 - 15:14 Update: 03-07-2014 0:41

Man in Vlissingen steekt zichzelf voor ogen kinderen in brand

Foto van patiënt in ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Vlissingen

Vrijdagavond heeft een man zichzelf in brand gestoken bij de bushalte naast de ingang van een supermarkt aan de Aagje Dekenstraat.

Ernstig gewond
'Hij raakt hierbij zeer ernstig gewond', meldt de politie zaterdag.

Hulpvaardige omstanders
Getuigen, waaronder kinderen,  zagen dat de man zichzelf rond 18.15 uur in brand stak met een brandbare vloeistof. Omstanders en winkelpersoneel verleenden direct eerste hulp en doofden de vlammen. Vervolgens werd het slachtoffer overgedragen aan de gearriveerde ambulancemedewerkers.

Deze hebben hem met de ambulance naar de traumahelikopter gebracht die inmiddels bij de Vlissingse Boulevard is geland. De man is vervolgens naar het brandwondencentrum in Rotterdam gevlogen.

Slachtofferhulp
De straat wordt enige tijd afgezet voor onderzoek door de technische recherche. Voor getuigen, waaronder ook enkele kinderen, is slachtofferhulp ingeschakeld. Even na 20.00 uur is de straat weer vrijgegeven.

Besloten bijeenkomst
Omdat deze verschrikkelijke gebeurtenis een grote indruk heeft achtergelaten bij getuigen en omwonenden organiseert de gemeente voor deze mensen een besloten bijeenkomst. Deze wordt op dinsdagavond 4 maart a.s. vanaf 19.00 uur gehouden in het gemeentehuis.

Daar zijn ook medewerkers van de GGD en slachtofferhulp aanwezig. Bovendien kunnen ouders van kinderen die getuige zijn geweest van dit incident vanaf maandag 09.00 uur bellen met een speciale hulplijn van de GGD: 06 20437876. Medewerkers van Jeugd Gezondheidszorg zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen van traumatisch aard bij kinderen.

Provincie: