donderdag, 30. oktober 2014 - 12:19

Max Verstappen-hype stuwt kaartverkoop Grand Prix van België

Max Verstappen-hype stuwt kaartverkoop Grand Prix van België
Groningen

De hype rond de volgend jaar in de Formule 1 debuterende Max Verstappen legt de circuits bepaald geen windeieren. Zo werden in de eerste maand van de voorverkoop voor de Belgische Grand Prix, de thuisrace van de pas 17-jarige Verstappen, al vier keer meer kaarten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Terwijl de laatste jaren de aantallen Formule 1-fans langs de circuits steeds verder afnemen, lijkt het erop dat de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps volgend jaar beter zal worden bezocht dan ooit tevoren. Een maand na de start van de voorverkoop voor deze race zijn er al drie keer meer Formule 1-tickets verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. Er wordt op Spa-Francorchamps al gesproken van het Max Verstappen-effect.

"Het lijkt erop dat oude tijden herleven", aldus Jeroen Huis in 't Veld, directeur van het grootste sportreisbureau van Nederland Sportstadion.nl. "Vader Jos zorgde ervoor dat eind jaren negentig de Formule 1 enorm populair werd in ons land. Sinds hij zijn helm aan de wilgen heeft gehangen, hebben we niet meer een Nederlandse coureur gehad die zoveel impact had op de Nederlandse fans. De komst van Max is fantastisch voor de fans. Je kan weer voor de tv gaan zitten en je weet bij deze jongen dat hij kan gaan stunten."

"Trots en mooi", reageert vader Jos Verstappen tegenover autosportwebsite  GPUpdate.net wanneer hij de cijfers hoort. "Het is goed om te zien dat de Formule 1 toch nog zo populair is in Nederland. In mijn tijd waren er ook altijd veel Nederlandse fans in Spa. Nu hopen we daar volgend jaar een mooi resultaat kunnen neerzetten. Maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van het materiaal. We zullen het zien. Het is in elk geval goed om te merken dat het zo leeft."

Max Verstappen maakt in maart in het Australische Melbourne zijn debuut in de Formule 1. De Limburger wordt met zijn zeventien jaar de jongste Grand Prix-coureur ooit. Op dit moment is Jaime Alguersuari nog de jongste coureur aller tijden. De Spanjaard was 19 jaar en 125 dagen oud toen hij in 2009 in de Formule 1 kwam.

Categorie: