zondag, 6. april 2014 - 15:59 Update: 03-07-2014 0:38

Minder EU is slogan PVV Europese Parlements-verkiezingen

Foto van poster PVV | PVV
Foto: PVV
Den Haag/Brussel

De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft zondag de verkiezingsposter voor de verkiezingen van het Europees Parlement gepresenteerd. De slogan op de poster luidt:'Minder EU'.

'Op 22 mei 2014 beslist de kiezer over de toekomst van Nederland. De Partij voor de Vrijheid gelooft in de kracht van Nederland. Wij geloven in een sterke en onafhankelijke natie met een eigen identiteit. Een stem voor de PVV betekent een stem voor minder Europese Unie en het behoud van onze soevereiniteit', aldus Geert Wilders.

Uit het al eerder gepresenteerde verkiezingsprogramma blijkt dat de PVV kiste voor Nederland. 'Het kabinet belast Nederland kapot, verscheept miljarden naar Zuid-Europa en zet onze grenzen wagenwijd open. Allemaal om te voldoen aan de eisen van de Europese Unie. Het resultaat? Onze economie presteert ondermaats, steeds meer werklozen. Er is maar één uitweg: kiezen voor Nederland', aldus het eerste punt van de in totaal zeven uit het verkiezingsprogramma.

Uit de EU, uit de euro
De PVV wil Nederland uit de EU. 'We voeren de gulden weer in en behouden toegang tot de interne markt door bilaterale handelsverdragen te sluiten met de EU. Dat levert 10% extra welvaart op tegen 2024 en 13% tegen 2035: bijna 10.000 euro
per huishouden per jaar', valt als tweede punt te lezen.