woensdag, 2. april 2014 - 11:33 Update: 03-07-2014 0:39

Mysterie rond verdwenen Boeing misschien wel nooit opgehelderd

foto van Malaysia Airlines | fbf
Foto: fbf

De Boeing 777 van Malaysia Airlines is al bijna een maand spoorloos verdwenen en het onderzoek van de Maleisische politie naar de verdwijning van vlucht MH 370 heeft nog steeds niet opgeleverd.

Het hoofd van de Maleisische politie Khalid Abu Bakar verklaarde woensdag in Kuala Lumpur: 'Het is mogelijk dat we nooit de oorzaak kennen.' Hij voegde er aaan toe dat de ondervragingen van de entourage van de piloten blijven verdergaan. Er zijn al meer dan 170 interviews afgenomen zijn bij familieleden van piloten en crew, en dat zelfs de lading en maaltijden onderzocht zijn op mogelijke sabotage.Dit meldt de BBC woensdag.

Dinsdag maakten de Maleisische autoriteiten al bekend dat het onderzoek naar de laatste communicatie tussen de cockpit en de verkeersleiding niets 'abnormaals' heeft opgeleverd. Het hoofd van de politie heeft laten weten dat het onderzoek naar het verdwenen toestel door blijft gaan. Boten, vliegtuigen en helikopters zoeken nog steeds naar sporen in een gebied dat 319.000 vierkante meter groot is. Woensdag is met de HMS Tireless van de Britse Royal Navy voor het eerst ook een onderzeeër ingezet.

Woensdag zal eerste minister Najib Razak naar Australië afreizen, waar hij het Joint Agency Coordination Centre (JACC) zal bezoeken van waaruit de zoektocht op de Indische Oceaan wordt geleid. De manier waarop de Maleisiërs het onderzoek gevoerd hebben, kwam hen op veel kritiek te staan, vooral van de families van de 153 Chinese passagiers. Het vliegtuig was op weg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking toen het om onbekende reden van zijn koers afweek. Vorige week werd officieel bevestigd dat de vlucht van het toestel ‘geëindigd is in het zuiden van de Indische Oceaan’.

Het neerstorten van de Boeing in de Indische Oceaan wordt door vele familieleden van slachtoffers in twijfel getrokken, wegens gebrek aan bewijzen. Vandaag werd in Kuala Lumpur dan ook een briefing achter gesloten deuren voor hen gehouden.

Categorie: