zondag, 2. maart 2014 - 13:47 Update: 03-07-2014 0:41

Negentien gewonden bij aanrijding trams in Delft

foto van tram ongeval | fbf archief
Foto: fbf archief
Delft

Bij een ernstige botsing tussen twee trams op de Vrijenbanselaan is zondag 2 maart een 79-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Vijf andere lichtgewonde personen zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. Er wordt onderzocht hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden.

Omsteeks 11.00 uur vond de botsing plaats op de kruising van de Vrijenbanselaan en de Broekmolenweg (op de grens van Rijswijk en Delft), waarbij tram 1 in botsing met tram 19 kwam. Bij de botsing raakte één trampassagier - een 79-jarige vrouw uit Delft - zwaargewond. Zij raakte bekneld en werd bevrijd door brandweerpersoneel. Zij is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Daarnaast werden vijf andere passagiers met lichte verwondingen in verschillende ziekenhuizen behandeld. De overige passagiers die gewond raakten werden ter plaatse opgevangen in een nabij gelegen bedrijfspand. Burgemeester van Rijswijk Michel Bezuijen kwam ook ter plaatse. In totaal raakten 19 personen gewond door de aanrijding

Onderzoek

De politie doet samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport en de HTM onderzoek naar de oorzaak van de botsing. Ook zal de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek verrichten. Het kruispunt blijft naar verwachting de rest van de middag gestremd voor verkeer.

Provincie:
Tag(s):