woensdag, 2. april 2014 - 10:02 Update: 03-07-2014 0:39

Nog twee bouwplannen stadion Feyenoord over

foto van de Kuip | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

(ElfVoetbal) Geen VolkerWessels, geen zogenaamde Superkuip dus. Het bouwbedrijf is afgevallen als grote partij in de strijd om de vernieuwbouw van Stadion De Kuip van Feyenoord. Net als vier andere initiatieven.

Stichting Red de Kuip of bouwbedrijf BAM zal worden aangewezen als uitvoerend partner. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Beide partijen willen in grote lijnen hetzelfde voor De Kuip. Zo krijgt het stadion in de twee visies 70.000 zitplaatsen en een schuifdak.

"Dit zijn de beste plannen", stelt woordvoerder Wim van Sluis in de ochtendkrant. Hij is een van de drie zogenaamde verkenners. Vanmiddag (woensdag) om 13.00 uur staat een persconferentie gepland waarin uitleg wordt gegegen richting de buitenwereld.

Aan de plannen hangt een vergelijkbaar prijskaartje. Het BAM-plan kost 196 miljoen euro, tegenover circa 206 miljoen euro voor het plan van Red de Kuip. Volgens Van Sluis leveren de plannen financieel het minste risico op voor de club en de stad.

Op 25 april valt definitief het besluit over welk plan het groene licht krijgt. Volgens Van Sluis staan alle betrokken partijen, ook de supporters, achter de voorlopige keus voor BAM en Red de Kuip. "Iedereen was enthousiast", benadrukt de oud-wethouder.

Provincie: