dinsdag, 22. juli 2014 - 14:23 Update: 22-07-2014 14:29

OM gaat niet in cassatie in zaak Anneke van der Stap

Foto  van rechtbank | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet in cassatie in de zaak tegen verdachte Ron P. die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van Anneke van der Stap. Dit heeft het OM dinsdag laten weten.

‘Na bestudering van het arrest acht het OM onvoldoende aanknopingspunten aanwezig voor een kansrijke cassatie’, aldus het OM.

Het Gerechtshof Den Haag veroordeelde de verdachte op 15 juli jl. tot 4,5 jaar cel voor onder andere de doodslag op Anneke van der Stap. Het OM had levenslange gevangenisstraf geëist voor moord. 

De Hoge Raad kijkt uitsluitend of het recht juist is toegepast dan wel of de procedures op de juiste wijze zijn gevolgd. Het Gerechtshof Den Haag kwam tot vrijspraak van moord door waardering van het bewijsmateriaal. 

Bewijswaardering is voorbehouden aan de feitenrechter en biedt geen aanknopingspunt voor cassatie. Het hof heeft daarnaast de vrijspraak, in de visie van het OM, voldoende en begrijpelijk gemotiveerd. Ook op dat punt ziet het OM geen cassatiemogelijkheden.

Provincie:
Tag(s):