maandag, 28. april 2014 - 17:15 Update: 03-07-2014 0:37

Ook politie waarschuwt voor gevaar gebruik IE

Foto van kind achter computer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Ook de Nederlandse politie heeft een waarschuwing doen uitgaan om geen Internet Explorer (IE) meer te gebruiken vanwege een groot veiligheidslek.

Dinsdag twitterde het team 'High Tech Crime' van de politie:'Gebruik IE alleen als het niet anders kan, en in Uitgebreide beveiligde modus. Veiliger alternatieven zijn o.a. Opera, Firefox, Safari, Chrome'.

De waarschuwing komt nog geen drie weken nadat Microsoft de ondersteuning voor Windows XP heeft beëindigd  er gisteren bleek dat er een een groot veiligheidshek is opgedoken in de browser Internet Explorer (IE). 

Voor alle besturingssystemen na Windows XP zal Microsoft met een update komen om het lek te dichten maar de Windows-XP gebruikers die browsen via één van de versies 6 tot en met 11 van IE lopen vanaf nu gevaar.

Het is voor hackers nu mogelijk om via het lek de PC van de gebruiker over te nemen. Ook de Nederlandse politie raadt dinsdag het gebruik van Internet Explorer af. 'Gebruik het alleen als het niet anders kan, en in uitgebreide beveiligde modus', luidt een waarschuwing op Twitter voor internetgebruikers. 

Wanneer gebruikers met Windows XP veilig willen blijven surfen zullen zij moeten overstappen op een andere browser of een nieuwere versie van Windows gaan gebruiken.