zondag, 3. augustus 2014 - 9:10 Update: 03-08-2014 9:15

Politie houdt man aan na lek prikken banden 16 auto's Lemelerberg

Politie houdt man aan na lek prikken banden 16 auto's Lemelerberg
Dalmsholte

Afgelopen vrijdagavond heeft de politie in Dalmsholte bij de Lemelerberg een 61-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze aangehouden op verdenking van vernieling van autobanden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De afgelopen twee maanden meldden vijftien personen, die hun auto hadden geparkeerd bij de Lemelerberg op een parkeerplaats aan de Oude Raalterweg in Dalmsholte, dat hun autobanden waren lek gestoken. De politie startte een onderzoek en kreeg verschillende tips binnen. Mede hierdoor kon vrijdagavond een verdachte op heterdaad worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


De politie zoekt uit of de man ook verantwoordelijk is voor het spannen van draden over de weg in die buurt. Hierdoor raakte zondagmiddag 27 juli rond 17.30 uur al een 38-jarige mountainbiker uit Emmen gewond tijdens het fietsen op de Lemelerberg. 'De man fietste met zijn hals tegen een over de weg gespannen draad aan', aldus de politie. Omdat de draad knapte bleef het gelukkig bij striemen.

Op dinsdag 22 juli jl. werd ook al een soortgelijke draad aangetroffen door fietsers. Deze mensen konden de over de weg gespannen draad nog net op tijd ontwijken. De 38-jarige Emmenaar deed aangifte van poging doodslag/zware mishandeling.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):