dinsdag, 11. maart 2014 - 12:47 Update: 03-07-2014 0:40

Politie verstuurt sms bom voor misdrijf Berkel en Rodenrijs

Politie verstuurt sms bom voor misdrijf Berkel en Rodenrijs
Berkel en Rodenrijs

De politie die de dodelijke schietpartij op 1 januari op de Dokkummerstraat in Berkel en Rodenrijs onderzoekt, heeft dinsdag 11 maart een sms bom verstuurd aan zo’n 1300 mensen. Uit onderzoeksgegevens is gebleken dat die ten tijde van het misdrijf in de buurt waren van de Dokkummerstraat.

Het onderzoek naar het schietincident is nog steeds bezig maar er zijn nog veel vragen. Dat is dan ook reden voor de politie om een ingrijpend opsporingsmiddel in te zetten, de zogenoemde sms-bom. Met toestemming van het Openbaar Ministerie zijn hiervoor bij de telecomproviders de 06-nummers opgevraagd van personen die – volgens deze gegevens - rond het tijdstip van het incident in de (nabije) omgeving van de Dokkummerstraat gebeld hebben. Al deze personen kregen vanmorgen een sms met de vraag de tekst: Op 1/1 vond een schietincident plaats op de Dokkummerstr in B. en Rodenrijs. Was u in de buurt? Heeft u info maar nog niet met politie gesproken? Bel 0900-8844.

Onderzoek
Om de dader van het schietincident te kunnen vinden, heeft de politie al veel onderzoek verricht. Er vond een technisch sporenonderzoek plaats en rechercheurs spraken met veel getuigen.