dinsdag, 30. december 2014 - 16:16 Update: 30-12-2014 16:23

Politie vindt zeer zwaar vuurwerk in woning

Politie vindt zeer zwaar vuurwerk in woning
Foto: Archief foto ter illustratie
Oosthuizen

Op dinsdag 30 december hield de politie een 21-jarige man uit Oosthuizen aan wegens het aanwezig hebben van zeer zwaar illegaal vuurwerk.

De politie deed onderzoek in de woning van de verdachte in Oosthuizen naar aanleiding van een binnengekomen tip. In een slaapkamer trof de politie ongeveer honderd kilo zeer gevaarlijk vuurwerk aan. Hierbij zaten onder anderen zware shells. ‘Zo zwaar heb ik het nog niet eerder gezien’, reageerde een van de aanwezige politiemensen. Het bewaren van illegaal vuurwerk in een slaapkamer is bijzonder gevaarlijk omdat vuurwerk niet alleen door vuur tot ontploffing kan komen, maar bijvoorbeeld ook door statische elektriciteit of wrijving. Het vuurwerk stond in dit geval naast een computer.

De politie nam het vuurwerk in beslag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zwaar en illegaal vuurwerk
De politie merkt ook dit jaar weer dat er steeds zwaarder illegaal vuurwerk in omloop is. De consequenties hiervan zijn groot, bijvoorbeeld het gevaar voor omstanders. Vuurwerk kan ernstig lichamelijk letsel tot gevolg hebben. Maar ook worden elk jaar weer allerlei objecten kapot gemaakt door het gooien van vuurwerk. Zwaar vuurwerk wordt steeds vaker via internet of andere social media verkocht. Bij zwaar vuurwerk, horen ook zware straffen. De politie treedt samen met het Openbaar Ministerie op.

Provincie:
Blik op 112: