zaterdag, 5. juli 2014 - 12:42

Pubers in gestolen auto klemgereden op A13

pubers, gestolen auto, politie
Foto: fbf
Den Haag

De politie hield vrijdagavond omstreeks 20.15 uur op de A13 vier verdachten aan - drie Amsterdammers in de leeftijd van 15 en 16 jaar en een 15-jarige jongen uit Purmerend. Het viertal reed in een gestolen auto en negeerde alle stoptekens van de agenten.

Agenten werden gealarmeerd dat het gestolen voertuig in de richting van Den Haag reed, zij gaven het voertuig verschillende stoptekens. De bestuurder negeerde deze en reed hard weg. Dit resulteerde in een korte achtervolging. Meerdere politie eenheden moesten er aan te pas komen om het voertuig te laten stoppen. Uiteindelijk konden politieagenten het voertuig klem rijden en de verdachten één voor één uit het voertuig praten middels een zogenaamde autoprocedure. De verdachten krijgen dan strikte aanwijzingen van agenten op welke wijze zij het voertuig uit moeten stappen.

Het viertal is aangehouden en zij zijn overgebracht naar verschillende bureaus. Het gestolen voertuig is in beslag genomen. Het onderzoek naar het gestolen voertuig wordt overgedragen aan de eenheid Rotterdam. Het voertuig was in die regio gestolen.

Provincie:
Blik op 112: