donderdag, 14. augustus 2014 - 14:20 Update: 14-08-2014 14:22

Publiekspremière Bloedlink op openingsavond NFF

Publiekspremière Bloedlink op openingsavond NFF
Utrecht

Bloedlink, de openingsfilm van het 34e Nederlands Film Festival, is op woensdag 24 september landelijk in meer dan 90 bioscopen te zien. De wereldpremière van de thriller van Joram Lürsen vormt tevens de feestelijke afsluiting van De Nationale Filmdagen.

Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf) en Tygo Gernandt (Van God los) zijn samen te zien in de bloedstollende thriller bloedlink.

In Bloedlink bedenken twee ex-gedetineerde een waterdicht plan voor de ontvoering van de 25-jarige rijkeluisdochter Laura Temming. Met deze kidnapping willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag in een bestelbus meesleuren en vasthouden in een flat, starten al snel de onderhandelingen met Laura's vader over het losgeld. Dan verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura (Sarah Chronis) en haar kidnappers Rico (Marwan Kenzari) en Victor (Tygo Gernandt) en ontstaat de vraag wie nu eigenlijk dader is en wie slachtoffer.

De feestelijke publieksopening van het NFF en de afsluiting van De Nationale Filmdagen worden landelijk op woensdag 24 september in meer dan 90 bioscopen gevierd. In Utrecht, de thuisstad van het NFF, is cast & crew aanwezig voorafgaand aan de vertoning.

De Nationale Filmdagen (18 t/m 24 september) zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Tijdens De Nationale Filmdagen willen de bioscopen en filmtheaters het publiek laten zien dat film zich nergens zo laat ervaren als op het grote witte doek. Voor vijf euro kan iedereen gedurende de hele actieperiode naar reguliere filmvoorstellingen.
 

Categorie: