vrijdag, 16. mei 2014 - 16:54 Update: 03-07-2014 0:36

De stoomboot van Sinterklaas zal dit jaar in Gouda aanmeren

Foto van Sinterklaas | ARCHIEF
Foto: archief
Gouda

De landelijke groter intocht van Sinterklaas vindt dit jaar in november in Gouda plaats. Dit heeft de NTR vrijdagmiddag laten weten.

De goedheiligman zal met zijn Pietengevolg in de historische Goudse binnenstad aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit de Kaasstad  en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Gouda wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Gouda en Goudse organisaties en binnenstad(ondernemers). Burgemeester Milo Schoenmaker is zeer verheugd dat Gouda dit jaar niet onopgemerkt is gebleven bij de goedheiligman.

“Onze inspanningen om de landelijke intocht van Sinterklaas naar Gouda te krijgen, zijn beloond. Gouda is een fantastische stad die perfect aansluit bij het echte Sinterklaasgevoel. Anton Pieck-achtige straatjes, mooie geveltjes; Gouda is misschien in de winter wel op haar mooist.

Gouda heeft een gezellig historisch centrum, omgeven door water dat voor de stoomboot gemakkelijk te bereiken is. Ik kijk er naar uit de Sint en zijn Pieten persoonlijk in Gouda te verwelkomen”, aldus een trotse burgemeester Schoenmaker.

Uitzending
De NTR doet verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint zaterdag 15 november om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

De centrale presentatie wordt vanuit Gouda verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer.

Provincie:
Tag(s):