donderdag, 27. maart 2014 - 17:36 Update: 03-07-2014 0:39

Tumor verwijderd uit rug van Cocu

Foto van logo PSV
Eindhoven

(Elfvoetbal) Phillip Cocu treedt tijdelijk terug als hoofdtrainer van PSV. De oefenmeester is donderdagochtend geopereerd aan zijn rug, waarbij een tumor is verwijderd.

Het gaat waarschijnlijk om een goedaardige variant. Assistent-trainer Ernest Faber neemt voorlopig zijn taken waar. In een officieel statement liet de club weten dat Cocu zich vanaf nu richt op zijn volledige herstel. Vrijdag zal technisch manager Marcel Brands meer uitleg geven tijdens een persconferentie om 14.00 uur. Hierbij zal ook een vertegenwoordiger van de spelersgroep en Faber aanwezig zijn.

"Na onderzoek naar aanleiding van rugklachten werd bij Phillip Cocu onlangs een tumor in zijn rug geconstateerd, waarvoor hij vandaag een operatie heeft ondergaan. De spelersgroep en stafleden zijn daarover vooraf geïnformeerd. Het uitvoerende medische team en de medische staf van PSV zijn tevreden over het verloop van de operatie, maar niet nader beschikbaar voor commentaar", luidt de verklaring van PSV.

"PSV doet een dringend beroep aan iedereen om de privacy van Phillip Cocu en zijn naasten te respecteren, wat ook een zeer nadrukkelijke wens van hen is. De club wenst Phillip heel veel sterkte op weg naar volledig herstel. Hij zal de komende tijd al zijn energie en kracht nodig hebben voor zijn revalidatie, in de wetenschap dat PSV en alle rood-witte supporters hem daarbij maximaal steunen", besluit het statement.

Categorie: