zondag, 2. november 2014 - 16:57 Update: 02-11-2014 19:49

Twaalf arrestaties bij voetbalrellen in Den Bosch; politie zet twee ME-pelotons in

Arrestaties bij voetbalrellen in Den Bosch
Foto: Archief EHF
Den Bosch

De politie verrichtte als gevolg van voetbalrellen een twaalftal aanhoudingen, gedurende de zaterdagmiddag en -avond 1 november.

Nog voor aanvang van de wedstrijd van de thuisclub FC Den Bosch tegen FC Oss was het onrustig in en rond het stadion toen supporters van beide clubs op de vuist gingen, vernielingen aanrichtten en met zwaar vuurwerk gooiden. Toen de ME ingreep om de vechtersbazen te scheiden, richtte de agressie zich voornamelijk op de agenten. Desondanks werd het relatief rustiger in het stadion.

Vanwege de onrust in het stadion en vernielingen in de bussluis werd besloten om drie supportersbussen terug te laten keren naar Oss. Op de terugweg besloot een buschauffeur op de A59 ter hoogte van de Flyover nabij Hintham te stoppen omdat het niet langer verantwoord was om door te rijden. Dat omdat er in de bus vernielingen werden gepleegd waaronder het kapot trappen van de toegangsdeur. Hierna begaven een aantal supporters zich op de weg. De politie greep ook hier in en hielden zes supporters aan. In of nabij het stadion werden ook zo'n zes verdachten aangehouden vanwege betrokkenheid bij de supportersrellen.

Broek
Een supporter in het stadion, een 36-jarige Bosschenaar, zag kans tijdens de wedstrijd het voetbalveld te betreden en probeerde hierna de broek van een grensrechter naar beneden te trekken. Toen dat mislukte trok hij zijn eigen broek naar beneden. Hierna sprong hij terug over een hek en verdween in het publiek. De man kon niet veel later buiten het stadion worden aangehouden. Na de wedstrijd kregen de supportersbussen die naar Oss reden politiebegeleiding. De politie zette ongeveer 130 medewerkers in, daarbij inbegrepen twee ME-pelotons. Zondagmiddag waren nog steeds tien verdachten ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: