zondag, 7. december 2014 - 19:34

Vitesse en FC Twente remiseren na rode kaart

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Vitesse en FC Twente hebben speelronde vijftien zondag afgesloten met een 2-2 gelijkspel in het GelreDome. Vitesse had tot de vijftigste minuut het overwicht, maar door een rode kaart voor Davy Pröpper kantelde het duel. Al met al was de remise terecht.

Vitesse ging sterker van start dan de bezoekers en kwam na een kwartier spelen dikverdiend op voorsprong. Marko Vejinović schoot een corner vanaf de linkerkant prachtig in één keer met zijn rechter in de verre hoek. Vraag is of de treffer wel toegekend had mogen worden, wantDavy Pröpper hinderde Twente-doelman Nick Marsman dusdanig dat deze geen serieuze redding kon brengen, terwijl de bal bij het nemen buiten de cornercirkel lag.

Waar Vitesse poogde door te drukken, kwam Twente via Kyle Ebecilio bijna op gelijke hoogte. De middenvelder van de Tukkers leek te schrikken van de bal die voor hem opdook, waarna zijn inzet via de bovenkant van de lat over het doel vloog. Niet veel later was het alsnog 1-1 toen Jesus Corona een voorzet van Youness Mokhtar binnenliep. Overigens hing er een luchtje van buitenspel aan de goal. Daarnaast werd Mokhtar als het ware gelanceerd door scheidsrechter Richard Liesveld, die onbedoeld een Vitesse-verdediger blokkeerde.

Toen Vitesse een minuut later door een kopbal van Jan-Arie van der Heijden de 2-1 scoorde, waren de protesten rondom Liesveld allang verleden tijd. De thuisploeg wist tot de rust deze score vast te houden. Na de theepauze werd Mokhtar op prachtige wijze gelanceerd doorHakim Ziyech, waarna Pröpper nog maar één mogelijkheid zag: Mokhtar naar de grond halen. Dit deed de middenvelder in het strafschopgebied, waarna hij de rode kaart ontving. Tevens kreeg Twente een strafschop die onberispelijk werd ingeschoten door Ziyech (2-2).

Na de rode prent kantelde de wedstrijd in het voordeel van FC Twente. De ploeg van trainerAlfred Schreuder had echter grote moeite met het creëren van kansen, terwijl het in de tegenstoot en via de standaardsituaties van Vejinović regelmatig moest opletten dat het de 3-2 niet om de oren kreeg. Uiteindelijk bleef het ondanks kleine mogelijkheden aan beide zijden bij 2-2.