zondag, 23. maart 2014 - 9:40 Update: 03-07-2014 0:39

Vliegtuigen en schepen zoeken verder naar houten pallets en wrakstukken

foto van Malaysia Airlines | fbf
Foto: fbf

Zes vliegtuigen en twee schepen zullen zondag het nieuwe zoekgebied rondom Australië afspeuren naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines.

Zij krijgen hulp van twee Chinese en twee Japanse vliegtuigen. Dit schrijft de Volkskrant zondag. Premier Abbott van Australië: 'Hoe meer vliegtuigen en boten, hoe meer kans we maken om brokstukken te vinden. De premier liet weten dat de objecten eerst nog uit het water gehaald moeten worden vooraleer kan vastgesteld worden dat het al dan niet om brokstukken van het vliegtuig gaat.

Zaterdag gaf China satellietbeelden van de zuidelijke Indische Oceaan vrij waarop een houten pallet en andere wrakstukken te zien zijn. De Australische premier Tony Abbott heeft goede hoop dat we nu snel te weten zullen komen wat er precies met vlucht MH 370 gebeurd is. De zoekactie is nu gericht op een stuk oceaan ongeveer 2500 kilometer ten zuidwesten van de West-Australische stad Perth. Naast China zoeken Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en de VS mee naar het toestel.

Alweer ruim twee weken geleden, op 8 maart, verdween de Boeing, die van Maleisië op weg was naar Peking, van de radar. Het toestel had 239 mensen aan boord. Het is onbekend of vlucht MH 370 houten pallets aan boord had. In de vrachtruimte van vliegtuigen staan soms pallets, maar in de scheepvaart worden ze ook veel gebruikt.

Categorie: