woensdag, 15. oktober 2014 - 14:12 Update: 15-10-2014 20:25

Voor overlast zorgende mannen weer weg uit AZC Oranje Midden-Drenthe

Groep mannen in AZC Oranje in Midden-Drenthe weg na overlast
Foto: Archief EHF
Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe heeft met het COA afgesproken dat de toestroom van het aantal asielzoekers in vakantiepark Oranje op dit moment wordt getemporiseerd. Dit meldt de gemeente woensdag.

‘Dat betekent voor de komende week een beperkte toestroom van nieuwe asielzoekers’, stelt de gemeente. Aanleiding voor de maatregel is de overlast die de bewoners van Oranje de afgelopen dagen hebben veroorzaakt rond het AZC en in het dorpje Midden-Drenthe. 

Spoedoverleg met COA

De gemeente heeft inmiddels naar aanleiding van verschillende vervelende voorvallen die samenhangen met de opvanglocatie van asielzoekers in Oranje spoedoverleg gevoerd met het COA. Uitkomst van het overleg is dat er diverse afspraken zijn gemaakt om de overlast terug te dringen.

‘Zowel gemeente als het COA betreuren dat er op diverse terreinen overlast is ervaren door bewoners van Oranje en in de nabije omgeving. Door intensief overleg zijn er oplossingen gevonden die op korte termijn worden doorgevoerd’, aldus de gemeente.

Vertrek groep alleenstaande mannen

Woensdag 15 oktober vertrekt een grote groep alleenstaande mannen van de opvanglocatie. Aanvankelijk was het niet de bedoeling om deze groep in Oranje op te vangen. Deze asielzoekers zijn verder in procedure en hebben al een status wat inhoudt dat ze recht hebben op andere voorzieningen. Dit leidde tot overlast in winkels en op de openbare weg. Met het vertrek van deze groep verwachten COA en de gemeente dat de overlast wordt teruggebracht.

Provincie:
Tag(s):