maandag, 22. september 2014 - 12:38 Update: 22-09-2014 12:43

WK van 2022 vindt niet in Qatar plaats

WK van 2022 vindt niet in Qatar plaats
Foto: Archief EHF

(Elf Voetbal- Blik Op Nieuws) Breaking news. Het WK van 2022 vindt niet in Qatar plaats. Dat zegt Theo Zwanziger, topman van de FIFA.

De Duitse bestuurder komt aan het woord in Bild, de Duitse boulevardkrant. "Persoonlijk geloof ik dat het WK na alle discussie niet in Qatar plaatsvindt", vertelt de voormalige voorzitter van de Duitse voetbalbond.

"De artsen zeggen, en dat heb ik ook in een protocol vast laten leggen, dat het voor voetballers niet verantwoord is om daar in de zomer te spelen. Ook voor de fans is het buiten de stadions veel te heet."

Vanwege de hitte in het land is er al lange tijd onzekerheid over het WK. Zo wordt er gesproken over een verplaatsing naar de wintermaanden, wat weer voor problemen zorgt bij de Europese competities en bekertoernooien.

Verder spelen de situatie rond mensenrechten en mogelijke omkoping bij de toewijzing ook een rol. Zo zouden veel steekpenningen zijn betaald om het olieland het mondiale titelstrijd toe te wijzen. Ook zouden vele arbeiders worden uitgebuit, omdat ze moeten werken onder onmenselijke omstandigheden en zijn er vele doden gevallen.

Categorie:
Tag(s):