donderdag, 25. september 2014 - 9:05 Update: 25-09-2014 16:24

Zeer jonge automobilist (13) in gestolen auto gepakt na wild-west achtervolging

foto van achtervolging politie | fbf
Foto: fbf
's-Hertogenbosch

Een 13-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch werd woensdagavond aangehouden op de rijksweg A59 omdat hij in een gestolen auto reed. De jongen had de politie daarvoor al handenvol werk bezorgd omdat hij er met de auto vandoor was gegaan.

Rond 20.45 uur zagen politiemensen de auto rijden op de Simon Stevinweg en bij controle van het kenteken bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat hij gezien was, ging hij er vandoor. Hij reed zich op de Magistratenlaan in eerste instantie klem, maar op het moment dat één van de politiemensen uitstapte en naar hem toe wilde lopen botste hij tegen de politieauto aan en wist toch weg te komen.

Een andere politie-eenheid probeerde de jongen op de Leeghwaterlaan tot stoppen te dwingen door met een politieauto een blokkade te maken. De Bosschenaar reed echter op de dienstauto in, maar stuurde zijn voertuig op het laatste moment tussen de politiewagen en geparkeerde auto's door. Daarbij raakte twee geparkeerde auto's beschadigd.

De politieauto ging achter de nog steeds vluchtende bestuurder aan over de Vlijmenseweg. De verdachte haalde daar verschillende verkeersgevaarlijke capriolen uit, waardoor hij medeweggebruikers in gevaar bracht. Nadat hij de A59 was opgereden kon hij door een politieauto worden klemgereden tegen de vangrail ter hoogte van Vlijmen. De jeugdige bestuurder werd aangehouden, waartegen hij zich nog stevig verzette. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

De jongen zit vast voor verder onderzoek en wordt verdacht van diefstal of heling van de auto, poging doodslag op politiemensen, het doorrijden na een veroorzaakte aanrijding en rijden zonder rijbewijs.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):