zaterdag, 19. april 2014 - 10:19 Update: 11-09-2018 22:15

Zoekactie naar vermiste visser op Waddenzee stopgezet

foto van KNRM | fbf
Foto: fbf archief
Den Helder

De zoektocht naar de vermiste visser op de Waddenzee is stopgezet. De kustwacht zegt dat de kans dat de man nog levend wordt gevonden miniem is.

Vanochtend rond 08.00uur kreeg het Kustwachtcentrum in Den Helder de melding van een vissersboot dat ze een persoon aan boord misten. De vissersboot lag inmiddels in Harlingen, ze hadden hem voor het laatst gezien tussen Vlieland en Terschelling rond 05.00uur, zo meldde de Nederlandse Kustwacht.

De Kustwacht alarmeeerde  direct 7 reddingboten van de KNRM (Harlingen, Vlieland en Terschelling), 2 helikopters en het Kustwachtvliegtuig. Ook werden een politieboot en een berger ingezet.

Er werd een zoekactie gestart met drie reddingsboten aan de Noordzeekant en vier reddingsboten en een berger op de Waddenzee. Helikopters zochten de gehele route af en er ook een vliegtuig werd opgeroepen om mee te zoeken.

Rond 10.00 uur werd er nog steeds druk gezocht naar de vermiste visser. Douanevaartuig Stormmeeuw had zich ook bij de zoekactie aangesloten. Het Kustwachtvliegtuig was ook in het gebied aangekomen en nam de coordinatie van de helikopters op zich.

Inmiddels was er nog een helikopter gealarmeerd vanaf Den Helder. Op de stranden werd gezocht met trucks van de KNRM.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: